Gamle feil om igjen

På 90-tallet var det vanskelig å få nettsteder til å se ut som man ville. Designere måtte tåle at den kreative handlefriheten ble betydelig innskrenket så snart man begynte å befatte seg med webmediet, men man slo seg til tåls med at dette ikke kom til å vare evig – den tekniske utviklingen gikk jo så fort.

Lettelsen var stor hos mange da Flash dukket opp og ga oss tilbake kontrollen vi hadde mistet. Det skulle imidlertid vise seg at dette var et tveegget sverd – plutselig måtte brukere lide seg gjennom tunge nettsteder som tok evigheter å laste inn, og kanskje verst av alt – poengløse animasjoner som surret og gikk mens vi ventet på det de egentlig var kommet for. Da det ble klart at Flash også var til hinder for søkemotorsynligheten, innså nesten alle at man måtte ta skjeen i en annen hånd, og gradvis begynte nettstedene våre å se ut og fungere slik de burde gjort hele tiden.

Nå har vi HTML 5 og CSS 3, og begeistringen er nok en gang til å ta og føle på, for vi har fått tilbake den kontrollen vi mistet da Flash gikk av moten. Og nettstedene våre er begynt å bære tydelig preg av dette. Nye muligheter er vel og bra, men la oss ikke gjøre de samme feilene som vi gjorde for 10 år siden bare fordi vi kan.

Legg igjen en kommentar